Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. kolo Drnovice A - Orlovice

20. 5. 2013

Drnovice A       -      Orlovice

      2             :                3

 

1. set                    25               :               27

2. set                    25               :               20

3. set                    23               :               25

4. set                    25               :               21

5. set                    11               :               15

 

Sestava:

Luboš Kovačík (kapitán), Zdenek Burian, Zdenek Zabloudil, Zdenek Sýkora Pavel Zouhar, Jan Zouhar ml., Jan Zouhar st., Onřej Bílek

Za větrného počasí se náš A tým utkal proti silnému soupeři z Orlovic.

První set naznačil, jak bude probíhat celé utkání, že to bude boj o každý míč a tento předpoklad se naplnil. Celý první set byl velmi vyrovnaný, ale v koncovce setu při set ballu se naši hráči nedokázali prosadit proti dobré obraně soupeře a soupeř tak využil našeho zaváhání a vyhrál první set.

Druhý set měl podobný průběh jako ten první, v úvodu setu jsme se soupeřem tahali o každý bod, ale půli setu se našemu týmu díky zvýšenému důrazu v útoku povedlo odskočit soupeři o pár bodů a tento náskok si udržet i v koncovce setu a vyhrát tak druhý set.

Ve třetím setu se opakoval scénář z prvního setu, opět to bylo velmi vyrovnané, ale v koncovce jsme vytvořili zbytečné chyby na přítahu a z toho pramenil slabší útok, který soupeř dokázal potrestat a vyhrát tak třetí set.

Čtvrtý set jakoby z oka vypadl tomu druhému, před koncovkou setu si náš tým vytvořil mírný náskok, díky dobrým blokům a zlepšenému útoku na síti a tak náš tým dovedl toto utkání až do tie-breaku.

 

Tie-brek byl v úvodu velmi vyrovnaný a rozhodovali maličkosti i když soupeř zlepšil bloky naši hráči se dokázali prosazovat přes jejich vysoké bloky a strany se měnili za stavu 8:7 pro náš tým. Po změně stran, ale přišli chyby na přítahu a náš tým nemohl kombinovat v útoku tak, aby soupeři rozhodil obranu. Soupeř si díky tomu vytvořil mírný náskok, který už naši hráči přes všechnu snahu nedokázali stáhnout. Soupeř tak vyhrál jak pátý set tak celé utkání a oplatil nám porážku z podzimu, kdy náš tým u nich vyhrál také 3:2.