Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. kolo Drnovice A - Dědice B

24. 6. 2013

Drnovice A      -        Dědice B

 

3                :                2

 

1. set             25                 :                   21

2. set             22                 :                   25

3. set             28                 :                   30

4. set             25                 :                   21

5. set             15                 :                     8

 

Sestava:

Luboš Kovačík (kapitán), Zdenek Sýkora, Zdenek Burian, Pavel Zouhar, Jan Zouhar ml., Jan Zouhar st., Josef Příborský, Zdenek Zabloudil

 

V posledním zápase sezóny za krásného počasí se náš A tým utkal proti soupeři z Dědic, který nastoupil se dvěma hráči, kteří hrají za Dědice A (KP I).

Do prvního setu náš tým vstoupil dobře, když hned v úvodu setu si vytvořil až 8 bodový náskok, který v koncovce začal trochu ztrácet, především díky chybám na přítahu, ze kterého pak bylo těžké dobře zakládat útoky. Ale koncovku náš tým zvládl a vyhrál tak první set.

Začátek druhého setu byl velmi vyrovnaný, ale soupeř se zlepšil v útoku, kde využíval především hráče z KP I (Zoltán), který svými smeči tlačil náš tým do defenzívy. Díky tomu, ale především díky chybám našich hráčů na přítahu a na podání se soupeř dostal do vedení a toto vedení si udržel i v koncovce, ve které naši hráči mohutně dotahovali, ale soupeř si to pohlídal a vyhrál tak druhý set.

Do třetího setu náš tým vstoupil výborně, hned v úvodu setu si dokázal vytvořit 7 bodový náskok díky výborným útokům J. Zouhara ml. a dobrým kombinacím P. Zouhara a Z. Buriana. Tento náskok si náš tým udržel do stavu 21:14, ale pak přišli 4 nevynucené chyby na přítahu a díky tomu se soupeř dostal na koně. Po těchto chybách přišli i další chyby v útoku a soupeř stáhnul tento náskok a ve velmi dramatické koncovce plné obětavých zákroků jak našich hráčů tak i soupeřových dokázal soupeř otočit průběh tohoto setu a vyhrát tak tento set.

Ve čtvrtém setu náš tým v úvodu udělal několik chyb a soupeř se dostal do mírného vedení, ale pak se naši hráči zlepšili v obraně a soupeř se začal hůře prosazovat. Náš tým dokázal vybírat soupeřovy smeče a obratem tvrdě útočit, kde se nejvíce prosazoval J. Zouhar ml., který byl hlavní údernou silou našeho týmu v tomto zápase. Díky tomu náš tým stáhnul náskok soupeře a otočil tak průběh setu ve svůj prospěch a dovést tak utkání do tie-breku.

Začátek tie-breku byl velmi vyrovnaný, všichni hráči bojovali o každý míč a pro diváky to byla pěkná podívaná. Ani jeden z týmu se nedopustil zbytečných chyb a tak se strany točili za stavu 8:7 pro Drnovice. Potom jakoby přišel zlom, soupeř začal dělat chyby na přítahu a možná mu došli i síly, protože po změně stran uhrál jediný bod a naši hráči toho využili a konec setu už byl v exhibičním podání našich hráčů, kteří tak ukončili po dvou hodinové bitvě toto divácky velmi atraktivní utkání.