Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. kolo Orlovice - Drnovice A

20. 9. 2012

 

Orlovice       -      Drnovice A

2             :                3

 

1. set                    25               :               16

2. set                    25               :               20

3. set                    20               :               25

4. set                    19               :               25

5. set                    10               :               15

 

Sestava:

Luboš Kovačík (kapitán), Zdenek Burian, Zdenek Zabloudil, Pavel Zouhar, Jan Zouhar ml., Josef Příborský,

Již třetí vítězství v řadě zaznamenal náš A tým, když se utkal proti Orlovicím, které dokázal naposledy porazit na jejich hřišti v roce 2007.

 

První set byl jednoznačně v režii domácích hráčů, když náš tým přehrával ve všech činnostech a naši hráči jim to usnadňovali svými zbytečnými chybami v útoku tak i na servisu. Díky tomu soupeř lehce vyhrál první set.

 

Druhý set už byl z naší strany o poznání lepší. Naši hráči si postupně zvykali na povrch (umělá tráva) a začali se více prosazovat v útoku, ale i v obraně u sítě. Díky tomu dokázali dovést set do vyrovnané koncovky, ale soupeř v závěru lépe využil svou útočnou sílu a dokázal vyhrát i druhý set.

 

Do třetího setu náš tým vstupoval s vědomím, že nemá co ztratit, ale může jen získat. Naši hráči začali hrát více uvolněněji, ale zlepšili i přítah, útoky ale i obranu v poli a díky tomu si vytvořili hned v úvodu  pěti bodový náskok, který si udrželi i v koncovce setu a vyhráli tak tento set.

 

Do čtvrtého setu soupeř vstoupil nervózně, hráči se mezi sebou hádali a začali kazit jednoduché míče a náš tým toho dokonale využil a ještě více deptal soupeře svou chytrou, ale i dostatečně tvrdou hrou. Díky tomu si náš tým vytvořil dostatečný náskok, který si udržel až do konce setu a náš tým dovedl tak utkání až do tie-breku.

 

Do tie-breku náš tým vstoupil skvěle, soupeř byl pořád rozhozený z toho, že přišel o dvou setové vedení a naši hráči pokračovali v dobré hře z předchozích setů. Náš tým si v úvodu vytvořil šesti bodový náskok a otáčel strany za stavu 8:3, tento náskok naši hráči navyšovali až do stavu 13:6 potom náš tým udělal několik zbytečných chyb a soupeř se dotál už jen na 4 body. Pak se naši hráči uklidnili a dvoumi razantními útoky ukončili pátý set a dokonali tak nečekaný obrat v tomto velmi dramatickém utkání.