Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. kolo Drnovice B - Bučovice C

30. 5. 2012

Drnovice B    -     Bučovice C

 

3                :                2

 

1. set           22                  :                    25

2. set           25                  :                    14

3. set           21                  :                    25

4. set           25                  :                    22

5. set           15                  :                    12

 

Sestava:

Ondřej Bílek, Jan Hédl, Karel Kůrka, Pavel Skácel, Jan Zouhar ml., Ladislav Vrána

I ve druhém zápase se náš B tým zapotil, když vydřel výhru proti nováčkovi v soutěži, který se stále zlepšuje.

První set byl hned od úvodu vyrovnaný a čekalo se, který z týmů udělá více chyb, ty bohužel v koncovce přišli od našeho týmu především na útoku. A díky těmto chybám vyhrál první set soupeř.

Do druhého setu naši hráči vstoupili s jinou taktikou. A to zaměřit se podáním a zadarmo míči na slabší hráče soupeře a tato taktika slavila úspěch. Hned v úvodu setu si náš tým vytvořil 6 bodový náskok, který postupně navyšoval a zaslouženě tak vyhrál druhý set.

Do třetího setu soupeř změnil postavení hráčů tak, aby ti slabší byli kryti těmi lepšími a dával přítah jen ve dvou lidech. Tato taktika přinesla soupeři úspěch, hra byla opět velmi vyrovnaná, ale opět několik zbytečných chyb na přítahu, nahrávce a v útoku rozhodlo v koncovce o výhře soupeře v tomto setu.

Čtvrtý set měl velmi podobný průběh jako ten třetí, s rozdílem toho, že přestal foukat silný vítr, který ovlivňoval prozatímní průběh utkání. A druhým faktorem bylo to, že náš tým se zlepšil v útočné činnosti a díky tomu zatlačil nahecovaného soupeře do defenzívy. Díky tomuto zlepšení vyhrál náš tým tento set a posunul tento zápas do tie-breku.

V tie-breku se projevili větší zkušenosti našeho týmu a hned v úvodu si dokázal vytvořit náskok a točil strany za stavu 8:4. Po změně stran se soupeř zlepšil v útoku a postupně začal tento náskok stahovat, ale v koncovce náš tým podrželi dobré bloky, bojovnost v poli a přesné útoky díky kterým si náš tým došel pro vydřenou výhru v tomto zápase.