Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. kolo Drnovice B - Letonice

5. 6. 2013

       Drnovice B    -      Letonice              

                  2          :           3

 

1. set                    19             :                25

2. set                    25             :                18

3. set                    21             :                25

4. set                    25             :                21

5. set                    14             :                16      

 

Sestava:

Ladislav Vrána, Ondřej Bílek, Karel Kurka, Pavel Skácel, Vítězslav Jan Hédl, Zdenek Zabloudil, Jan Zouhar st.

Ve velmi důležitém utkání v boji o první místo v tabulce se náš B tým utkal proti již velmi silnému soupeři z Letonic.

Do prvního setu náš tým vstoupil nervózně a dělal velmi zbytečné chyby v poli a to se projevovalo v útoku. Soupeř toho využil a zatlačil náš tým do defenzívy, ze které se naši hráči nedokázali v průběhu setu vymanit a soupeř tak zaslouženě vyhrál první set.

Do druhého setu naši hráči vstoupili lépe zlepšili podání a soupeř začal dělat nevynucené chyby díky kterým si náš tým vytvořil náskok a dokázal jej díky dobré obraně na síti udržet až do konce setu a vyhrát tak tento set.

Ale ve třetím setu naši hráči polevili na koncentraci a vytvářeli hromadu zbytečných chyb v poli a na nahrávce od které se odvíjel i slabý útok se kterým si soupeř hladce poradil. Soupeř těchto chyb využil a do koncovky si přinesl 4 bodový náskok, který si udržel a vyhrál tak tento set.

Do čtvrtého setu nastoupil J. Zouhar st. a na smeč se místo zraněného K. Kůrky postavil J. Hédl. Tato změna přinesla ovoce, naši hráči se zklidnili, začali více bojovat v poli (Z. Zabloudil), ale především se zlepšili v útoku a díky této změně si dokázali vytvořit dostatečný náskok, který i přes dramatickou koncovku udrželi a přivedli tak zápas do tie-breku.

Tie-brek byl opravdu neuvěřitelný, začátek naši hráči zvládli velmi dobře a hned v úvodu si dokázali vytvořit malý 2 bodový náskok, který udrželi až do stavu 14:12. Jenže pak přišli dvě úplně zbytečné chyby na podání, díky kterým se na síť dostal soupeřův nejlepší smečař (blokař), přes kterého se naši hráči nedokázali prosadit a skoro jasně vyhrané utkání tak náš tým prohrál.