Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. kolo Letonice - Drnovice B

28. 9. 2010

  Letonice       -      Drnovice B

               

          2              :              3

 

1. set             25                        :                       22

2. set             15                        :                       25

3. set             23                        :                       25

4. set             25                        :                       23

5. set             14                        :                       16

 

Sestava:

Ladislav Kolár, Ondřej Bílek, Karel Kurka, Pavel Skácel, Vítězslav Krytinář, Zdenek Zabloudil

I když tento zápas byl hodně ovlivněn větrem byl náš B tým jasným favoritem, ale jak ukazuje výsledek tak se tak nedělo. Důsledkem takového výsledku bylo jednoznačné podcenění soupeře a nesoustředěnost na hru.

V prvním setu byl náš tým, přesvědčen o tom, že to bude lehký zápas, ale soupeř se přes léto zlepšil a naši hráči zbytečnými chybami dali soupeři šanci a ten toho využil a vyhrál první set.

Do druhého setu naši hráči vstoupili rozhodnuti jednoznačně vyhrát a to se jim povedlo, v tomto setu nedali soupeři šanci a už to vypadalo, že to tak bude pokračovat až do konce zápasu.

Ale ve třetím setu naši hráči polevili na koncentraci a vytvářeli hromadu zbytečných chyb v poli a nechali, aby se soupeř rozehrál. I když koncovku setu naši hráči zvládli bylo jasné, že další set bude hodně těžký.

Tato prognóza se potvrdila, soupeř se zlepšil na přítahu a nekazil podání na rozdíl od našich hráčů, kteří začali zbytečně zmatkovat a vytvořili tak ideální příležitost pro soupeře, který se semknul a dokázal vybojovat výhru v tomto setu a posunout tak utkání do tie-breaku.

Tie-brek byl opravdu neuvěřitelný, začátek naši hráči vůbec nezvládli, dělali chyby ve všech herních činnostech a prohrávali už 8:2. Změna stran hráčům trochu prospěla a dokázali stáhnout propastný náskok a vyrovnat tak stav na 12:12. Jenomže dvě zbytečné chyby našich hráčů dali soupeři dva match-bally, které naštěstí nevyužil a v dramatické koncovce celého utkání více štěstí přálo našim hráčům a dokázali otočit vývoj utkání ze stavu 14:12 (pro Letonice) na konečný stav 14:16 pro Drnovice.