Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. kolo Bučovice C - Drnovice

10. 5. 2009

 

 

 

Bučovice C      -     Drnovice

                 

              2                :                3

 

 

1. set                    25                        :                    21

2. set                    22                        :                    25

3. set                    25                        :                    22

4. set                    19                        :                    25

3. set                    11                        :                    15

 

Sestava:

 

Luboš Kovačík (kapitán), Ladislav Vrána, Zdenek Burian, Pavel Zouhar, Jan Zouhar ml., Jan Zouhar st.

 

Již třetí vítězství v řadě, které jsme vyhráli i bez naši opory Zdenka Sýkory, který citelně chyběl na bloku a soupeř nastoupil v silné sestavě i s jedním hráčem, který hraje krajský přebor.

První set jsme se soupeřem drželi krok do stavu 16:16, ale zkazili jsme hodně podání a soupeř si lehce došel pro vítězství v prvním setu. Ve druhém setu jsme zlepšili hru v poli a koncovku setu jsme dovedli k výhře. Do třetí setu jsme nastupovali s odhodláním set vyhrát, ale opět jsme zkazili hodně podání a díky zbytečným chybám v poli na konci setu jsme tento set prohráli.

Do čtvrtého setu jsem šli s heslem tři dva je taky výsledek. Změnili jsme postavení hráčů na hřišti, kdy na post blokaře nastoupil Ladislav Vrána a Jan Zouhar ml. šel místo něj na post smečaře. Tato změna se vyplatila, kdy Ladislav Vrána svojí chytrou a drzou hrou proměňoval důležité body. A bylo jasné, že toto utkání směřuje k tie-breaku.

V tie-breaku jsme začínali na „horší“ straně tam, kde jsme my, ale i soupeř prohráli oba dva sety. V tie-breaku je důležitý začátek a ten se nám povedl, kdy jsem vedli 2:0, ale soupeř chtěl taky vyhrát a strany se otáčeli za stavu 8:6 pro Bučovice. Jenže po změně stran jsem neudělali, žádnou zbytečnou chybu a soupeř byl donucen díky skvělým útokům i blokům Luboše Kovačíka k chybám, které vyústili v stav 10:10. Posledních pět bodů jsme zvládli díky chytrým úlivkám Ladislava Vrány, ale především opět výbornými bloky Luboše Kovačíka, který panoval nad síti v koncovce pátého setu.

 

 

Příští týden 17. května se naše družstvo utká v místním derby proti týmu Lulče, které doposud neprohrálo jediné utkání. Začátek utkání v 10:00 hodin na domácím hřišti sraz hráčů je v 9:20 hod.